Technische Calculator

Open

Job description

De ladingen die Mammoet transporteert zijn van hoge waarde voor onze klanten en daarom willen we de hoogste standaard zetten in de voorbereiding en uitvoering van deze transporten. Variërend van het opkrikken van een olieplatform van 45.000 ton tot het installeren van een voetgangersbrug van 100 ton, moeten alle ladingen worden vervoerd en geïnstalleerd volgens de hoge Mammoet-normen en veiligheidseisen.
Het is jouw taak om redelijk complexe tekeningen, schetsen en berekeningen, welke zullen worden gebruikt in het verkoopsproces van onze zware hijs- en transportprojecten, op te stellen & te maken. Deze tekeningen zorgen ervoor dat onze Accountmanagers technisch worden ondersteund bij het oplossen van uitdagingen op het gebied van zwaar hijsen / transport. De Accountmanager ontvangt de wensen van de opdrachtgever, die jij als tender specialist (of technische calculator) omzet in een technische oplossing. Deze oplossing zal aan de klant worden voorgelegd, waarbij de tender specialist een grote rol speelt. Tekeningen zullen de methode verduidelijken, evenals een beschrijving van de methode.
Eenmaal je meer vertrouwd raakt met het equipment, zal je ook meer vertrouwd raken met het verkoopproces en groeien jouw taken mee. Een tender specialist is tevens verantwoordelijk voor het berekenen van de juiste prijzen en het opstellen van offertes. Je krijgt de kans om kennis te maken met alle facetten van sales engineering.

Reports to

Manager Sales

Purpose of the job

Tijdens de verkoopfase van een project de engineeringactiviteiten beheersen en uitvoeren, ontwerpen en structurele berekeningen uitvoeren volgens de projectvereisten.

Key Result Areas

Analyse
Aanbesteding
Contract management
Sales support
Risk management
Administratie

Key Skills

Overtuigen & beïnvloeden
Schrijven & rapporteren
Expertise & technologie toepassen
Analyseren
Leren & onderzoeken
Resultaten leveren & voldoen aan de verwachtingen van de klant
Instructies & procedures volgen

Education & Experience

Je bent bij voorkeur in het bezit van een Bachelor diploma in een technische richting en hebt een 5-tal jaar relevante ervaring. Je hebt sterke kennis van zowel Operations & Materiaal als basiskennis van Contract Management, Project Management, aanbestedingen, en bezit uiteraard een dosis commerciële feeling. Daarnaast heb je zowel gesproken en geschreven een gedegen kennis van de Engelse taal.

About our company

Wij beschikken over een uniek wereldwijd netwerk en een ongeëvenaarde vloot aan materieel. Onze uitgebreide technische expertise en hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen leveren waarde aan een breed scala van industriële sectoren en projecten. Klanten vertrouwen erop dat wij hen helpen prestaties te leveren die ooit als onmogelijk werden beschouwd, en we hebben daarbij vaak records gebroken.
Sommigen dromen van een toekomst die Smarter, Safer en Stronger is. Wij bouwen het.

Onze dienstverlening is gericht op de volgende sectoren: petrochemie, mijnbouw, civiele projecten, energie en offshore installaties. De logistieke uitdagingen in deze sectoren nemen voortdurend toe. Moeilijk bereikbare locaties, zware klimaatomstandigheden en bescherming van het milieu vragen om steeds intelligentere en veiligere oplossingen.
Onze dienstverlening omvat:
• Complexe hijsprojecten
• Complexe transportprojecten
• Shutdown Management
• Sitewide construction services
• Modulaire constructie
• Factory to Foundation projecten
• Rapid response
• Herplaatsen en demonteren van installaties
• Wereldwijde handel in nieuw- en gebruikt materieel

About our region

Benelux organisatie:
Als marktleider heeft Mammoet een grote staat van dienst opgebouwd en haar vleugels over de hele wereld uitgeslagen. Het internationale succes neemt niet weg dat wij stevig zijn verankerd in de Benelux, waar zich onze grootste markt en trouwste klanten bevinden. We bedienen onze klanten vanuit regionale kantoren en bieden de beste service met onze tijd- en kostenbesparende totaaloplossingen. Voor Mammoet is geen opdracht te groot als het om hijsen of transporteren gaat, maar ook geen opdracht te klein. We zijn trots en hebben passie voor ons bedrijf en werk. We zijn toegewijd aan onze collega’s, ons materieel, onze klanten, het bedrijf Mammoet en ons werk.

We zijn een no-nonsense bedrijf met kernwaarden die leidend zijn in onze bedrijfsvoering:
• Mensen en veiligheid op de eerste plaats
• Resultaat gedreven en servicegericht
• Nastreven van professionaliteit
• Bereikbaar, open-minded en verantwoordelijkheidsgevoel
• Teamwork en delen van kennis
• Passie voor het bedrijf en het werk

Benefits

Een marktconforme verloning aangevuld met een mooi secundair pakket zoals o.a. bedrijfswagen, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, 2 groepsverzekeringen zonder eigen bijdrage, extralegale verlofdag, 12 ADV-dagen,... Een gsm & tablet inclusief abonnement behoren eveneens tot dat pakket voordelen. Dit alles in een open cultuur en vlakke structuur, dus geen top-down organistatie, wel één waar alle deuren open staan, en je kansen krijgt om te groeien op persoonlijk vlak. Je krijgt de tijd en vrijheid om ervaring op te doen met ondersteuning van je directe collega’s, plus de back-up van een Europa-team.

Location

Antwerpen, Belgium

Publication date

17.02.2021

Publication end date

30.11.-1

Contact person

T Van Maldegem

Quick application

Interesting job? Enter your e-mail address, provide your CV and apply instantly!

CAPTCHA Image Reload captcha Play captcha
Other details
Address
Antwerpsebaan 57, 2040 Antwerpen, Belgium
Match criteria
Region
  • Europe & Russia
Education level
  • Bachelor Degree
  • Master Degree
Department
  • Sales
Job Type
  • Sales Proposal Engineer