Financieel administrateur

Open

Functieomschrijving

In deze afwisselende functie draag je zorg voor de financiële afwikkeling van onze dienstverlening voor een divers pakket aan klanten. In samenwerking met de afdeling planning, operatie en verkoop ben je verantwoordelijk voor het tijdig en correct afrekenen van onze dienstverlening. Hierbij hanteer je proactief een signalerende functie en pas je deze op gepaste wijze toe richting andere afdelingen binnen het bedrijf. Je kunt overtuigen van het belang van juiste en tijdige facturatie ‘als service’.

Als collega binnen de administratie ben je tevens mede verantwoordelijk voor de urenregistraties van ons uitvoerend personeel, het verwerken, rapporteren en controleren van de inkoopfacturen en het aanvragen van diverse vergunningen.

Rapporteert aan

Manager Operations

Competenties

Je werkt nauwkeurig en volgens het ‘eerste keer goed’ principe waarbij je oog hebt voor de behoefte van de klant. Intern werk je nauw samen met collega’s van andere afdelingen (verkoop, operatie, planning) en communiceer je duidelijk over de benodigde informatie. Daarnaast werk je samen met andere administrateurs binnen Nederland waarmee je 2 tot 4 keer per jaar overleg hebt. Je werkt gestructureerd en kijkt actief naar verbetermogelijkheden binnen je eigen werkgebied evenals de samenwerking met anderen.

Opleiding en ervaring

Je hebt een afgeronde relevante MBO niveau 4 opleiding, bij voorkeur richting administratie en logistiek. Je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie en je bent in staat om nauwkeurig en gedisciplineerd om te gaan met de verwerking van administratieve gegevens. Je weet goed welke wettelijk gestelde eisen er gesteld worden aan een factuur. Je bent communicatief en sociaal vaardig en kunt omgaan met het werken onder tijdsdruk.

Als administrateur heb je basis kennis van boekhouden en BTW. Daarnaast heb je goede kennis van software pakketten (MS Office), waarbij kennis en ervaring met SAP als een pré geldt. Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en je hebt gedegen kennis van de Engelse taal.

Over Mammoet

Mammoet biedt oplossingen voor elke zware hijs- of transportuitdaging. Wij streven er naar om een langetermijnrelatie op te bouwen met onze klanten om zo inzicht te krijgen in het bedrijf en de uitdagingen. Door nauw samen te werken met onze partners realiseren we de meest efficiënte en kosteneffectieve aanpak.

Wij beschikken over een uniek wereldwijd netwerk en een ongeëvenaarde vloot aan materieel. Onze uitgebreide technische expertise en hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen leveren waarde aan een breed scala van industriële sectoren en projecten. Klanten vertrouwen erop dat wij hen helpen prestaties te leveren die ooit als onmogelijk werden beschouwd, en we hebben daarbij vaak records gebroken.

Sommigen dromen van een toekomst die Smarter, Safer en Stronger is, wij bouwen het.

Onze regionale dienstverlening is gericht op de volgende sectoren: Civiele projecten, petrochemie en energie. De logistieke uitdagingen in deze sectoren nemen voortdurend toe. Moeilijk bereikbare locaties, zware klimaatomstandigheden en bescherming van het milieu vragen om steeds intelligentere en veiligere oplossingen.

Onze dienstverlening omvat:
• Kleine en complexe hijsprojecten
• Regulier en complexe transportprojecten
• Daily Maintenance en Shutdown Management
• Sitewide construction services
• Modulaire constructie
• Factory to Foundation projecten
• Rapid response
• Herplaatsen en demonteren van installaties

Benelux organisatie

Als marktleider heeft Mammoet een grote staat van dienst opgebouwd en haar vleugels over de hele wereld uitgeslagen. Het internationale succes neemt niet weg dat wij stevig zijn verankerd in de Benelux, waar zich onze grootste markt en trouwste klanten bevinden. We bedienen onze klanten vanuit regionale kantoren en bieden de beste service met onze tijd- en kostenbesparende totaaloplossingen. Voor Mammoet is geen opdracht te groot als het om hijsen of transporteren gaat, maar ook geen opdracht te klein. We zijn trots en hebben passie voor ons bedrijf en werk. We zijn toegewijd aan onze collega’s, ons materieel, onze klanten, het bedrijf Mammoet en ons werk.

We zijn een no-nonsense bedrijf met kernwaarden die leidend zijn in onze bedrijfsvoering:
• Mensen en veiligheid op de eerste plaats
• Resultaat gedreven en servicegericht
• Nastreven van professionaliteit
• Bereikbaar, open-minded en verantwoordelijkheidsgevoel
• Teamwork en delen van kennis
• Passie voor het bedrijf en het werk

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden jou een uitdagende functie in een dynamische organisatie waar je alle mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. Naast opleidings – en doorgroeimogelijkheden bieden wij jou een goed primair en secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

Location

Geleen

Publication date

07.01.2021

Publication end date

30.11.-1

Contact person

J van Ast

Quick application

Interesting job? Enter your e-mail address, provide your CV and apply instantly!

CAPTCHA Image Reload captcha Play captcha
Other details
Address
Professor van Krevelenstraat 10, Geleen
Match criteria
Region
  • Europe & Russia
Education level
  • Secondary vocational education
Department
  • Back office
  • Finance
Job Type
  • Administrator